OSMANİYE / TOPRAKKALE - Atatürk Ortaokulu

Mrt

Okulumuz Kaymakamımız Sayın Volkan ÖZER ve İlçe Protokolünün katılımlarıyla Çedes kapsamında iftar programı düzenledi.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart günü "18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü" etkinlikleri kapsamında tören düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından günün anlam ve önemini belirten yazılar, şiirlerin okunmasıyla program devam etti.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma" günü etkinlikleri kapsamında tören düzenledi.

Mrt

Okulumuzda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı yapıldı.

Ock

Görsel sanatlar eğitim müfredatına uygun şekilde planladığımız “Bekleyiş ve Dostluk” temalı fotoğraf sergimiz öğrencilerimizde estetik algıyı ve sanatsal bakış açısını ön plana almayı amaçlayan bir çalışmadır. Ayrıca öğrencilerimize verdiğimiz fotoğraf çekme teknikleri alanındaki eğitimlerimizin bir ürünü olarak değerlendiriyoruz.

Sanatın farklı bir boyutu olan fotoğraf, bizler ile anılarımız ve şimdiki yaşantımız   arasında  köprü kuruyor. Öğrencilerimizin çok yönlü ve sosyal gelişimlerine katkı sağladığını düşündüğümüz fotoğraf sergimizin ilerleyen zaman dilimlerinde de geleneksel olarak sürdürmeyi düşünmekteyiz.

Tarkan Yıldırım

Görsel Sanatlar Öğretmeni

Ara

Okulumuzda Sayın Kaymakamımız Volkan ÖZER ve protokol mensuplarının katılımı ile Filistin için "Soykırıma Hayır" programı düzenlendi. Okulumuz öğretmen ve öğrencileri, Atatürk İlkokulu öğretmen ve öğrencileri ile Şehit Süleyman Danacı İmamhatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerine  yaptıkları çalışmadan dolayı  teşekkür ederiz.

Ara

Okuma kültürünün yaygınlaşmasını, öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının geliştirilmesini, okudukları kitapların yazarlarıyla buluşup onlara kitapları hakkındaki görüş ve eleştirilerini doğrudan iletme imkânına sahip olmalarını sağlamak amacıyla  "Okur Yazar Buluşması" projesi kapsamında eğitimci, çocuk edebiyatı yazarı Mustafa Esat Sönmez´le  5 Aralık 2023 Salı günü okulumuzda dolu dolu bir gün geçirdik.

Kas

Bir toplumun temel direği eğitimdir ve bu önemli misyonu yerine getiren öğretmenler, hepimiz için çok değerlidir. Bilgiyi sadece anlatmakla kalmayan, aynı zamanda geleceğimizin şekillenmesine de katkı sağlayan öğretmenler, hepimizin hayatında oldukça önemli bir yere sahiptir. 24 Kasım Öğretmenler Günü; sabrı, sevgisi ve özverisi ile öğrencilerinin yolunu aydınlatan tüm öğretmenlere ithaf edilmiştir. Bütün öğretmenlerimizin oğretmenler günü kutlu olsun.

Kas

Yine güzel bir proje ile güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. ÇEDES projesi öğrencileri ile fidan dikme şenliklerine katılarak ağaç dikimi gerçekleştirdik. Bu etkinliğimizde Toprakkale Kaymakamımız Sayın Volkan ÖZER de teşrif ederek öğrrncilerimizi kutladı. Bir başka projede görüşmek ümidiyle...

İsmail GÖK

Kas

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Ekm

Güzel bir cuma günü ÇEDES projesindeki öğrencilerimizle Osmaniye ilindeki huzurevini ziyaret ederek orada bulunan yaşlılarımızı gördük. Hallerini hatırlarını sorduk, ellerini öptük. Güllerimizi verdik. Velhâsılı hem duygulandık hem duygulandırdık. Her şey sizlerle güzel çocuklar. Teşekkür ederiz. ÇEDES projelerimize son hızla devam.

Ekm

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla okulumuzda İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Öğrencilerimiz okula kavuşmanın heyecan ve mutluluğu ile etkinliklerde aktif rol aldılar. Beşinci sınıf öğrencilerimizin okula alışma sürecinde faydalı olan bu kutlamalarda çocukların coşkusu görülmeye değerdi.

Haz

Okulumuzda 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı sonu karne dağıtımı gerçekleştirildi. 5. , 6. , 7. ve 8. sınıflarda birincilere hediye verildi.